Menu overslaan

Praktische, passende ondersteuning

Geheel kosteloos

Breday is dé plek in Breda waar jongeren terecht kunnen. Ons doel? Ervoor zorgen dat jongeren die vastlopen weer vooruitkomen. Onze diensten zijn geheel kosteloos, en dat blijven ze ook. Onze specialiteiten? Dat zijn vraagstukken die gaan over werk, studie en geld. Maar is er een andere vraag? Ook dan kan jij, of jouw zoon of dochter, bij ons terecht.

Breday helpt bijvoorbeeld bij het vinden van een geschikte baan óf een studie waar jouw zoon/dochter plezier uit haalt. Bovendien kunnen we hen ook ondersteunen bij het ontdekken waar zij goed in zijn. En komen ze met het geld wat ze verdienen in de maand niet helemaal uit? Dan helpen wij graag bij het overzichtelijk maken van de financiën.

Samen brengen wij het overzicht terug en zorgen we ervoor dat jouw zoon/dochter de juiste stappen kan nemen om zijn/haar doelen te bereiken. Komt Breday er zelf niet uit? Dan werken we samen met verschillende, gespecialiseerde organisaties. Zo bieden we perspectief voor iedere jongere!

Hoe werkt het?

Wanneer jouw zoon of dochter contact opneemt met Breday, dan gaat één van onze jongerenadviseurs hem/haar helpen. Je kunt de jongerenadviseurs beschouwen als coaches die kijken hoe ze passende ondersteuning kunnen bieden, zodat jouw zoon/dochter weer vooruit kan.

Hoe ziet dit concreet eruit?
Onze jongerenadviseurs luisteren allereerst naar de hulpvraag. Waar kunnen we jouw zoon/dochter mee helpen? Op basis hiervan maken we samen een actieplan, zodat we stap voor stap kunnen toewerken naar het beoogde doel. 

Natuurlijk realiseren we dat niet iedere jongere beschikt over dezelfde kansen en mogelijkheden. Dat betekent dat voor iedere jongere het doel anders kan zijn. Voor de één gaat het om afstuderen met een masteropleiding op zak, voor een ander is dat een uitdagende baan en voor weer een ander gaat het om een zinvolle dagbesteding. Het één is niet beter of minder dan het ander. Het uitgangspunt in hoe wij naar jongeren kijken is: ‘naar individueel vermogen’.

Onze belofte

De meeste jongeren vinden gelukkig uit zichzelf de weg in de samenleving. Er is echter ook een groep jongeren die in meer of mindere mate hierbij ondersteuning nodig heeft. Veel jongeren slagen er prima zelf in om toegang tot die ondersteuning te verkrijgen. Er zijn echter ook jongeren die dit niet lukt. Bijvoorbeeld omdat zij onbekend zijn met het bestaan van die ondersteuning óf omdat zij vastlopen in procedures. Perspectief bieden, vooruitkomen, groeien, daar gaan we voor bij Breday. Wij zijn pas tevreden wanneer jouw zoon of dochter op de juiste plek zit!

Luisterend oor

“Maar ook als jouw zoon of dochter op zoek is naar een luisterend oor, dan kan hij of zij terecht bij Breday.”

Heb je een vraag aan Breday?

We vertellen graag meer over onze dienstverlening.

Stel je vraag

HEB JE EEN VRAAG?

Stuur onze jongerenadviseurs een berichtje via WhatsApp of vul ons contactformulier in op de site.

teamtekeningtransparant.png

Team Breday

Jongerenadviseurs

06 46 88 53 95 Even whatsappen is ook geen probleem! breday@breda.nl contact opnemen