Chat direct!

WERK VINDEN DOOR ANDERSOM TE SOLLICITEREN

gemeente-breda-meetmatch-centrum-3770-1.jpg

Vind jij solliciteren moeilijk? Probeer dan eens het solliciteren om te draaien. Hoe je dat doet? We leggen het je hieronder haarfijn uit met 3 vet handige tips!

OKÉ, FIRST THINGS FIRST...

Probeer jij ook vaak veel vacaturewebsites door te scrollen? En dan hopen dat je net die ene toffe vacature tegenkomt. Het wordt alleen knap lastig als 10 anderen ook op deze leuke vacature reageren… Hoe zorg jij er dan voor dat je bovenop de stapel komt?
 

1. BREID JE NETWERK UIT MET WAARDEVOLLE MENSEN

Misschien vraag je jezelf af: ja, hoe doe ik dit dan? Het is eigenlijk heel simpel. Wanneer je bijvoorbeeld een interessante bijdrage (bijv. een blog, een post, een poll of iets anders) voorbij ziet komen, dan kun je de auteur/creator hiervan gerust een connectieverzoek sturen. Is dat eng?

Natuurlijk, want je kent de ander niet. Althans, nog niet. Kijk, connecten op LinkedIn is waar het kanaal voor bedoeld is. En stel, je zou het omdraaien. Jij hebt tof werk en iemand vraagt aan jou of je iets kan vertellen over je job. Dat is hartstikke leuk, toch? Neem die gedachte mee als je de volgende keer een connectieverzoek stuurt.

Om je alvast op weg te helpen, hebben we hieronder een voorbeeld toegevoegd voor een stukje tekst dat je bij jouw connectieverzoek kan typen. 

2. MAAK VAN “IK ZOEK” ➜ “IK WIL”

Natuurlijk wil je niet werken in een bedrijf waar je niet bij past. Onze tip: draai daarom het hele sollicitatieproces eens om. Hoe je dat doet? Begin bij jezelf, en stel jezelf eens de vragen:

 • Wat is mijn passie?
 • Waar word ik écht blij van?
 • Waar wil ik alles vanaf van weten?
   

Bijvoorbeeld: vind je editen leuk? Probeer dan eens concreet te maken waarom je dit zo tof vindt.

 • Hoe komt dit bij jou tot uiting?
 • Welk gevoel geeft jou dat als je daar aan werkt?
 • Wat heb je bijv. al gemaakt?
 • En niet te vergeten: waar ben je kei trots op?
   

Dat is de energie, de vibe die je wil meenemen als je gaat solliciteren. Natuurlijk komt er altijd het stukje werkervaring om de hoek kijken, maar daarom zou je ook eens kunnen testen of je bij een leuk bedrijf kan starten die bijvoorbeeld geen vacatures op de site heeft staan.

Want voor hetzelfde geldt zitten ze er wel aan te denken om misschien een starter of stagiaire aan te nemen. Als jij dan net aanklopt om te vertellen dat je interesse hebt en beschikbaar bent, dan heb je waarschijnlijk al de mogelijkheid om op gesprek te komen.

Dus, zie je geen vacatures? Create them! Stuur open sollicitaties (nee heb je, ja kun je krijgen).

3. JUST KEEP DOING WHAT YOU LOVE

Want dan komt die job vanzelf wel. Oké, we know. Dit is misschien een hele matige tip, maar... om je een beeld te geven hoe je met jouw passie anderen kan aansteken, denk aan eens aan het volgende voorbeeld:

"Stel, je houdt van eten. Who doesn’t, right? Stel, jij als foodlover ziet werk als chef wel zitten, maar… je hebt hier nul ervaring in? Dan zou je het altijd kunnen proberen met een flinke dosis enthousiasme. Want, wie zouden ze eerder aannemen? De guy die twee jaar lang dezelfde maaltijden heeft klaargemaakt óf jij die dagelijks vol trots op Insta showt welk nieuw recept je deze keer hebt klaargemaakt."

Meer nieuws
Start jouw
toekomst
bredayteam.png
Team Breday Jongerenadviseurs

Even Whatsappen is ook geen probleem!