Chat direct!

EVEN VOORSTELLEN: SJOERD

gemeentebreda-portretten23746-1.png

Sjoerd ziet zichzelf echt als onderdeel van het team. Individuen die zich inzetten als team voor de jongeren in Breda. Want als je met een vraag zit waar je zelf niet helemaal uitkomt, dan kunnen jongeren bij Breday terecht!

WAT IS BREDAY?

Breday, een spiksplintere nieuwe organisatie in Breda. Speciaal bedoeld voor jongeren. Breday is nieuw, maar zeker niet onervaren. Laten we de mensen achter Breday even aan je voorstellen. Om te beginnen met Sjoerd, de projectleider, lees je mee? 

Sjoerd vertel, jij bent projectleider bij Breday. Maar wat gaan jullie precies met Breday voor de jongeren betekenen?

“Dat is een goede vraag, vooral een plek waar zij zich welkom voelen. Het gaat voor jongeren vooral eenvoudiger worden om aan te kloppen wanneer zij ergens hulp bij willen. Wij gaan zorgen dat jongeren weten dat wij er voor hen zijn en zorgen voor de juiste dienstverlening. Zo wordt de hulpvraag oppakken makkelijker gemaakt, in plaats van dat het ingewikkelder wordt door een systeem. Bij Breday zal dat systeem voor hen nadenken en ze helpen om vooruit te komen.”

Maar wat maakt Breday dan anders?

“Het unieke van Breday is dat we meer integraal gaan werken. Het team bestaat uit meerdere disciplines waar de jongeren terecht kunnen. We sturen jongeren hier dan niet meer naar verschillende personen toe. Zo hoeft een jongere niet in gesprek te gaan met vier verschillende personen die ieder zijn eigen discipline heeft. Bij Breday stellen wij de jongeren voor aan een jongerenregisseur die van a tot z verantwoordelijk is om de jongeren ook te begeleiden binnen het traject.

Moet er intern of extern hulp komen dan zal de jongerenregisseur daar aan de touwtjes trekken, zodat we de jongeren goed op weg kunnen helpen. Hierdoor worden zij ook niet van het kastje naar de muur gestuurd.”

“Het mooie aan Breday is dat het niet allemaal achter de computer gebeurt. Momenteel door corona is dat helaas niet anders, maar Breday krijgt ook zijn eigen fysieke locatie in de stad. Hierdoor wordt het voor jongeren makkelijker en laagdrempelig om langs te komen met de vragen die zij hebben. Breday moet ontwikkelen tot een plek waar jongeren graag komen, het hoeft niet alleen sores te zijn, maar het kan ook zijn om te vertellen dat ze die ene leuke baan hebben of dat ze hun opleiding hebben behaald of een leuke nieuwe opleiding hebben gevonden. Ze zijn welkom voor alle vragen, en uiteraard om successen te delen. Want daar helpen we ze graag mee.”

Breday klinkt als een mooie plek voor jongeren, deze plek heeft uiteraard ook een missie, toch?

“Jazeker! We willen de kloof tussen de belevingswereld van jongeren en de systeemwereld verkleinen, want iedereen verdient namelijk een eerlijke kans. Want iedereen is uniek en heeft talent. Dat talent moet naar buiten komen. Iedereen verdient namelijk een plek in de maatschappij. 

En daarvoor wachten wij niet tot een jongere bij ons komt. Wij willen dicht bij de jongeren staan en treden daarom ook naar buiten. Ze zullen ons ook zien in het park en op plekken waar jongeren graag verblijven. Zo kunnen we makkelijk een persoonlijk gesprek aangaan.

Breday is ook online te vinden

"Buiten dat er een geheel eigen locatie komt waar jongeren gemakkelijk terecht kunnen, hebben we ook een eigen naam, eigen site waar informatie staat, eigen social media kanalen zoals Instagram waar we graag iets delen en een strategie die bij de jongeren aansluit. De communicatie is daarom ook echt gericht op de jongeren, om te laten zien dat wij er voor hen zijn. Iedereen is welkom!”

Meer nieuws
Start jouw
toekomst
bredayteam.png
Team Breday Jongerenadviseurs

Even Whatsappen is ook geen probleem!