Menu overslaan

Jeugdwerkloosheid neemt toe tijdens Corona

Jongeren worden hard getroffen tijdens de Corona-crisis. Het werken in de Horeca viel weg en de uren in de retail werden ook een stuk minder. Vaak vielen die uren bij de jongeren weg omdat zij een flexcontract hebben.

breda044zw.jpg

Jeugdwerkloosheid groot

Jongeren worden hard geraakt door de Corona-crisis, blijkt uit de laatste update van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal geregistreerde werkloze jongeren lag in Nederland in het 4e kwartaal van 2020 36.000 hoger dan in het zelfde kwartaal een jaar eerder. Het werkelijke aantal jongeren ligt bovendien nog hoger: het CBS schat in dat, vergeleken met een jaar eerder, nu zo’n 29.000 jongeren méér werkloos waren maar niet als werkzoekende staan ingeschreven. Deze jongeren hebben de moed om op korte termijn werk te vinden opgegeven.

Hard geraakt

Jongeren worden harder geraakt dan andere groepen, omdat zij vaak te maken hebben met flexcontracten en vaak werkzaam zijn in sectoren die sterk door Corona zijn getroffen, zoals horeca en retail. Een bijbaantje kreeg minder zekerheid en jongeren komen sinds de crisis steeds vaker thuis te zitten.

HEB JE EEN VRAAG?

Stuur onze jongerenadviseurs een berichtje via WhatsApp of vul ons contactformulier in op de site.

teamtekeningtransparant.png

Team Breday

Jongerenadviseurs

06 46 88 53 95 Even whatsappen is ook geen probleem! breday@breda.nl contact opnemen